Iatăo parte din cele mai mari dezastre din România, de la incendii, accidente până la camități naturale:
Incendii
1930: În incendiul de la biserica din Costesti, Arges, au ars 118 de oameni, cei mai multi copii, intrați sa se roage la slujba din Vinerea Mare. Biserica era construită din lemn și avea o ușa mică care se deschide spre interiorul clădirii, astfel că atunci când focul a izbuncnit de la o lumânare, toți cei care se aflau mai în spate, s-au îmbulzit spre iesire, făcând imposibil pentru cei din fața să deschidă ușa.
2010: În urma incendiului de la maternitatea Giulești șase bebeluși și-au pierdut viața, iar cinci au rămas cu urme adânci, din cauza unei instalații electrice improvizate care a cedat.
Tot în 2010, în incendiul de la centrul comercial Dragonul Roșu din Bucuresti a murit un pompier în timp ce încerca să stingă flăcările. Peste el s-a prăbușit o structura metalică. Pompierul în vârstă de 24 ani a murit în timp ce încerca să îsi salveze un coleg, ce a ajuns apoi la spital cu arsuri usoare. Ulterior, tatăl pompierului s-a sinucis pentru că nu a putut face fața durerii de a-și pierde copilul.
2014: Trei fete au ars de vii după ce un incendiu a cuprins un restaurant libanez, un club și un cazinou din munucipiul Constanța. O singura colega de-a lor, dansatoare, a fost salvată. Alte trei persoane au fost intoxicate cu fum.
Accidente rutiere
1980: Un autobuz care circula pe ruta Suceava – Botoșani s-a răsturnat de pe un pod într-o mlaștină adâncă, la Hunțani, în județul Botoșani. În urma acidentului au murit 48 de oameni.
2004: În comuna Mihailești,la 32 de kilometri sud deBuzău, a avut loc o explozie la încărcătura unui camion care transporta 20 de tone deazotat de amoniu, în condiții nesigure. Un crater cu adâncime de 6,5 metri și un diametru de 21 metri s-a format în jurul locului exploziei, iar bucăți de metal au fost aruncate pe o rază de 200 de metri afectând acoperișurile mai multor case din zonă. 18 persoane au murit iar alte 13 au fost rănite.
2009: Un microbuz cu 16 persoane la bord a fost lovit de un tren de persoane la trecerea peste calea ferată din apropierea gării localitățiiScânteia. În accident au decedat 14 persoane printre care și un copil de 8 ani, iar alte 3 persoane au fost rănite grav.
2013: Un autocar cu turiști români a căzut într-o prăpastie de pe podul Grlo din Muntenegru în urma accidentului pierzându-și viața 18 persoane, iar ceilalți 29 de pasageri fiind răniți. Un copil muntenegrean care era pe pod a fost acroșat ușor de autocar și a fost rănit. Potrivit martorilor, șoferul autocarului avea o viteză de circa 80-90 de km/h, în timp ce limita în zona respectivă era de 40km/h.